h

HANDTEKENINGENACTIE KERNCENTRALE DOEL

6 april 2016

HANDTEKENINGENACTIE KERNCENTRALE DOEL

Foto: Rob van Willigenburg

SP Zeeland is samen met een aantal SP afdelingen uit Zeeland én West Noord-Brabant gestart met een grote petitie voor het sluiten van kerncentrale Doel, vlak over de Nederlandse grens.

Via de actiewebsite https://actie.sp.nl/doel-moet-sluiten verzamelen zij handtekeningen om de politieke druk op te voeren.

De kerncentrales in het Belgische Doel en Tihange zijn de laatste jaren vaak in het nieuws geweest door vele incidenten. De kerncentrales hebben stilgelegen vanwege stroomstoringen, explosies, brandjes, scheurtjes, sabotage en lekkende lasnaden. Dat sommige van de ongelukken en incidenten 'slechts' in het niet-nucleaire deel van de kerncentrales plaatsvinden is niet geruststellend. Dit wekt veel wantrouwen bij de Belgische en Nederlandse inwoners in de omgeving.

U bent hier