h

Nationaal Zorgfonds positief ontvangen in Zierikzee

3 augustus 2016

Nationaal Zorgfonds positief ontvangen in Zierikzee

Foto: SPSchouwenDuiveland

Afgelopen dinsdag zijn SP-ers van de afdeling Schouwen-Duiveland de Zierikzeese wijk Malta ingetrokken om te vertellen over de plannen voor een Nationaal Zorgfonds. Het Nationaal ZorgFonds is een initiatief van de SP en een brede maatschappelijke coalitie van mensen die zich uitspreken voor een beter zorgstelsel. Verspreid door heel Nederland kan het plan inmiddels al rekenen op steun van ruim 84.000 mensen.

Ook tijdens de huis-aan-huis actie in Malta werd door veel mensen positief gereageerd toen zij hoorden wat het Nationaal Zorgfonds zou kunnen betekenen voor hun eigen situatie of die van vrienden, familie of bekenden die te maken hebben met steeds hogere eigen bijdragen voor de zorg waar zij niet zonder kunnen. Een veel gehoorde reactie was dat mensen het niet eerlijk vinden dat zij steeds meer voor hun behandelingen of medicijnen apart moeten bijbetalen, en steeds meer kwijt zijn aan hun zorgverzekering, terwijl er juist steeds minder vergoed wordt vanuit het basispakket.

De komende maanden zal er ook op andere plaatsen op Schouwen-Duiveland aandacht gevraagd worden voor het Nationaal Zorgfonds, middels huis-aan-huis acties zoals in Malta maar ook door het verspreiden van een krant met meer informatie over het Nationaal Zorgfonds. Spreekt het idee van een Nationaal Zorgfonds jou ook aan, en wil je meehelpen om zoveel mogelijk mensen te vertellen over deze plannen? Alle hulp is welkom!

Wat kun je doen?

- Ga naar NationaalZorgfonds.nl en laat je gegevens achter, en vraag vrienden en familie of zij dit ook doen om zo hun steun uit te spreken
- Vraag een gratis actiepakket aan op NationaalZorgfonds.nl, hang de poster uit het actiepakket op en plak de stickers op slimme plekken
- Verspreid het verhaal op Facebook en Twitter
- Vraag jouw huisarts of andere zorgverlener om ook zijn/haar steun uit te spreken (Ook zij kunnen posters uit het gratis actiepakket ophangen en de flyers in de praktijk neerleggen of aan cliƫnten meegeven)
- Meld je aan om mee te helpen bij het verspreiden van de kranten van het Nationaal Zorgfonds, bijvoorbeeld in je eigen straat, buurt of dorp, door een mail naar schouwen-duiveland@sp.nl of te bellen naar 06-31943477

Je kunt veel doen, of alleen je steun uitspreken, alle beetjes helpen!

Zie ook:

U bent hier