h

SP Tweede Kamerlid Eric Smaling beschermt de Zeeuwse kust

2 maart 2017

SP Tweede Kamerlid Eric Smaling beschermt de Zeeuwse kust

Op zaterdag 4 maart sluit SP Tweede Kamerlid Eric Smaling zich aan bij het Lint aan de Kust. De actie langs de Brouwersdam is georganiseerd door een werkgroep vanuit Bescherm de kust. Zij vragen hiermee actief aandacht voor bouwplannen langs de kust, waardoor het open landschap met vergezichten dreigt te verdwijnen waar nu natuurliefhebbers, recreanten en veel watersporters actief zijn.

Het bezoek van Smaling aan Zeeland begint al op vrijdagavond met een huiskamerbijeenkomst in Brouwershaven, waar hij samen met Zeeuws SP-kandidaat Tweede Kamerlid Anita de Vos in gesprek gaat met recreatieondernemers en watersporters over de waarde van de kust voor de recreatie en de lokale economie.

Na de actie Lint aan de Kust, die zal plaatsvinden op zaterdag 4 maart van 11.00 tot 12.30 uur bij de Middelplaathaven aan de Brouwersdam, bezoekt Eric Smaling de wijk Paauwenburg in Vlissingen. Daar gaat hij met Zeeuws SP-Kandidaat Tweede Kamerlid Ger van Unen en lokaal actieve SP-ers de wijk in om van inwoners te horen hoe zij denken over het onlangs door SP Vlissingen gepresenteerde nieuwe plan voor het Nollebos.

Aan het eind van de zaterdagmiddag zal nog een bezoek gebracht worden aan de Veerse Gatdam waar ook het open karakter van het landschap bedreigd wordt door plannen voor bebouwing.

U bent hier