h

SP vraagt aandacht voor slechte toegang van het ADRZ Goes.

30 augustus 2018

SP vraagt aandacht voor slechte toegang van het ADRZ Goes.

Bij het ADRZ in Goes is het al een tijdje niet meer mogelijk om iemand af te zetten voor de deur. Een belachelijke situatie volgens de SP en daarom besloten we zelf actie te ondernemen.

Sinds enkele maanden is het niet meer mogelijk om iemand voor de deur bij het ziekenhuis af te zetten. Dit kon vroeger altijd wel maar is nu slechts voorbehouden aan spoedgevallen. Helaas is het gevolg nu wel dat de huidige plek om mensen af te zetten meer dan 50 meter van de ingang vandaan is. Voor mensen die slecht ter been zijn is dit eenvoudigweg te ver. Het regende dan ook klachten bij de lokale SP afdelingen.  

Als ludieke actie heeft de SP dan maar zelf een Kiss and Ride bord opgehangen om aandacht te vragen voor deze ongewenste situatie. Het ADRZ ziekenhuis gaf in een reactie aan Omroep Zeeland aan de situatie ook niet ideaal te vinden.  "We zijn al een tijdje aan het kijken naar mogelijke oplossingen zoals een aparte ingang voor spoed, maar dat heeft tijd nodig", aldus de woordvoerder. Als de spoedingang er komt zou er een mogelijkheid zijn om andere patiënten ook af te zetten bij de hoofdingang.

De SP zal het uiteraard in de gaten houden.

U bent hier