h

Reint Laan

Reint Laan, 1941, Delfzijl. Ik woon sinds 1984 met partner Cies Meinders bij Oosterland. Politiek volg ik trouw, al van jongs af aan.

Bij de verkiezingen van 21 maart 2018 ben ik gekozen als raadslid voor de SP. Deze raadsperiode zal ik me inzetten om het werk van de SP te ondersteunen en de doelstellingen van openheid, solidariteit en gelijkwaardigheid, basisrechten en voorzieningen te verwezenlijken. Ik ben voor openheid van bestuur, wil luisteren naar wat ons mensen bezighoudt.

Rond 2000 deed ik mee met het protest tegen de bouw van ons gemeentehuis op die plek! Via actiegroep Belvédère. Ondanks meer dan 1800 bezwaarschriften, is het gemeentehuis helaas terechtgekomen waar het nog staat. Het doet mij nog steeds pijn, die mooie stadswal aangetast te zien.

O ja, mijn werk, oud schoolhoofd, acteur, cliniclown, deel van theatergroep Stichting tot Behoud van Roodkapje & de Boze Wolf (Rijn&Trijn), coach, schrijver. Heb ruim twintig jaar met veel plezier gevlogen, speel een beetje gitaar en accordeon. Ik geniet van het wonen op dit mooie eiland en wil het bijzondere ervan helpen bewaren. 

U bent hier