h

Nieuws van de afdeling

25 september 2023

Bijzondere avond met Jimmy Dijk in Middelburg

Foto: SP

Het is een bijzondere tijd voor de Socialistische Partij (SP) in Zeeland. Eerst gingen we met de bus naar de Prinsjesdagdemonstratie in Den Haag, dan waren er de fantastische Algemene Beschouwingen van Lilian Marijnissen en vandaag, zaterdag is ons Congres, waarin we onder andere ons verkiezingsprogramma vaststellen. En we hebben nog het een en ander om naar uit te kijken.

Lees verder
22 september 2023

Tentoonstelling ‘Weggecijferd, Teruggevochten’ in Middelburg geopend.

Weggecijferd. Teruggevochten. Zo heet het bijzondere fotoboek waarin honderd ouders, getroffen in het toeslagenschandaal, worden geportretteerd. Op maandag 25 september wordt om 15.30 de tentoonstelling ‘Weggecijferd. Teruggevochten’ geopend door Renske Leijten op het Damplein rondom de Graanbeurs.

Lees verder
28 augustus 2023

De prijs van acceptatie

Sinds 11 oktober 2023 hijst Schouwen-Duiveland als laatste Zeeuwse gemeente de regenboogvlag op coming-out day. Iets waar de SP sinds haar oprichting voor heeft gestreden, maar waarom eerst niet en nu wel?

Lees verder
28 augustus 2023

SP tegen massatourisme

Foto: Nick Pourquié, John Schoon en Roxanne Corzilius

Onze afdeling heeft sinds haar oprichting over het toerisme een helder standpunt gehad: het massatoerisme op ons eiland dient niet de 'gewone' inwoner, is niet eerlijk en drukt een gigantische stempel op de leefbaarheid van onze gemeente.

Lees verder
11 januari 2022

Verkiezingsprogramma 2022-2026

Een socialer Schouwen-Duiveland

Lees verder
18 oktober 2021

WESTERSCHELDETUNNEL EINDELIJK TOLVRIJ

Foto: SP

Al jaren strijden de SP en de stichting Zeeland Tolvrij voor een tolvrije Westerscheldetunnel, op straat met handtekeningenacties, lokaal in de diverse gemeenteraden, regionaal in de Provinciale Staten van Zeeland en landelijk in de 2e en 1e kamer.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier